tisdag 19 mars 2013

Läste en så fantastiskt bra blogg om "socialbidrag"

Det senaste för att få alla arbetslösa med försörjningsstöd ( ja - tänk ) det heter faktiskt så, det som alla nedvärderande kallar socialbidrag, är att OM de inte söker tillräckligt många jobb så ska stödet för TV och tidningar dras in. Okey... jag läste den här bloggen och det var så bra skrivet med en sån underbar ironi, så jag inte kunde låta bli att skriva ett litet blogginlägg själv. 

VAD är det som får Alliansen att tro, att bara arbetslösa med försörjningsstöd söker tillräckligt många jobb och är aktiva, så är problemet med "soc.bidragen" lösta? Och om inte, så kan man ju alltid dra in på stödet, så det blir mer pengar till stadsskulden som ständigt växer.

Jag kan inte förstå hur de tänker! Alla människor gör så gott det kan efter egen förmåga, för att komma ur a-kassan, f-kassan och socialens klor. Ingen "normal" människa vill leva på dessa små inkomster.

Jag, som socialist har väldigt svårt för att förstå hur Alliansen kan vara så självgoda och behandla sin "nästa" som skit, rent ut sagt! Vi är alla människor i samma land, med lika stort existensberättigande, fattig eller rik, spelar ingen roll. Jag är så trött på att höra och se hur människor som inte har jobb, behandlas i vårt land. Jag är så trött på att läsa om hur riksdagspolitiker ständigt får högre löner, utan att ens göra skäl för lönen de redan har. Vilken annan arbetsplats tillåter något sånt? Förutom bankerna och privata företag där höga chefer roffar åt sig.

Det är verkligen dax att börja prata om solidaritet och välfärd på allvar!

Bilden har jag lånat här
(Hoppas upphovsmannen inte har något emot det)

4 kommentarer:

  1. Jag håller med dig i allt du skriver - utom vad gäller användandet av ordet "socialbidrag" det har alliansen döpt till "försörjningstöd" för att det låter bättre - precis som de har döpt om Fasan = FAS3 till sysselsättningsfasen! Har de förnekat sjuka att få sjukersättning och arbetslösa att få a-kassa då tycker jag vi ska fortsätta att kalla det vi dess rätta namn! Jag tycker verkligen ingen i ett välfärdsland som Sverige ska behöva söka "socialbidrag"!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det så? Jag trodde det hette försörjningstöd före de fick makten. I vilket fall som helst så är det inget bidrag! Det stör mig att det kallas bidrag, när det är en rättighet för alla som inte kan klara sig själva. Vi betalar alla in det med våra skatter. Fas3 ska vi inte ens prata om, jag ser ILLRÖTT bara av ordet, och sedan döpa om det haha... vilka tror de att de lurar? Jag håller med dig, ingen ska behöva be om "allmosor" :)

      Ps. Barnbidrag är ett bidrag, för det får alla barn Ds.

      Radera
  2. Det kallades för "Försörjningsstöd" redan på 90-talet...har inget med Alliansen att göra. Själva ordet "socialbidrag" var stigmatiserande så S bytte ut det mot "Försörjningsstöd"....

    SvaraRadera