lördag 9 mars 2013

Nu är kvinnodagen över...

Det kommer inte hända så mycket efter den 8 mars. VI är fortfarande underbetalda kvinnor, som sliter gratis när männen får betalt! Det som krävs är att VI kvinnor förstår vårt värde och tar förhandlingar som män!

VI måste tro på oss själva och sluta tänka "att det kan jag inte kräva" VI har ett högt värde i det vi gör i våra yrkesliv! Det ska vara mer betalt att jobba med människor! Ofta är det VI kvinnor som jobbar inom den offentliga sektorn. VI jobbar som vikarier år ut och år in, VI jobbar ofrivilligt deltid, VI tar hand om våra barn, hus och hem. Männen kan fortsätta jobba 100%. De berörs inte av att ha en växande familj. Deras löner stiger i takt med åren de jobbar. VI kvinnor får nöja oss med de smulor VI kan få!

Det är INTE rättvist någon stans! VI kvinnor värderas inte för de arbeten VI utför! HUR kan det vara så 2013 i Sverige? VI måste sluta vara så mesiga! VI måste agera NU! Kan det vara värt högre lön att stå på Volvo och bygga bilar än att vårda människor som kan dö... Skulle inte tro det!

VARFÖR gör VI då inget? Varför accepterar vi lönen vi tilldelas? Ska det bli en förändring måste VI kvinnor själva ta tag i vår feghet och inse VÅRT värde! Ingen annan löneförhandlar åt oss!

Upp till kamp ALLA kvinnor! VI kan VI vill VI vågar! Eller hur?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar